Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ματαιώθηκε η παρέλαση

Με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου,ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα,στρατιωτική και μαθητική παρέλαση που θα πραγματοποιούνταν στα Γιάννενα,για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου,λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών(ισχυρές καταιγίδες) που επικρατούν στην περιοχή!

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών και γονέων του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονέων του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Ιωαννίνων και δηλώνουμε παρών στους αγώνες τους.

Για αυτό τον λόγο και εμείς ως μικρή ένδειξη του αγώνα τους, αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας το βίντεο της σημερινής σπουδαίας κινητοποίησης, που με έναν πολιτισμένο τρόπο διδάσκουν σε όλους τον ορθό τρόπο ανάδειξης των προβλημάτων του σχολείου τους και διδάσκουν και στα παιδιά ότι οι καταλήψεις δεν είναι ο μοναδικός τρόπος για να διεκδικήσεις τα δίκαια αιτήματα. 
Συγχαίρουμε λοιπόν τους μαθητές τους γονείς και τους καθηγητές τους, για την επιλογή τούτου του τρόπου διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους, που ελπίζουμε σύντομα να βρουν ανταπόκριση και να λυθούν τα προβλήματά τους.
Για το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων 3ου Δ.Σ. Μαρμάρων
Ο Πρόεδρος

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Λόγω Τακτικής Γενικής του Συνέλευσης του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 τα σχολεία της Α/θμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση για την παρέλαση

Ενημερώνουμε τους γονείς των παιδιών των ΣΤ και Ε τάξεων που απουσίαζαν από την σημερινή συνάντηση με τον Διευθυντή ότι αποφασίστηκε τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην παρέλαση θα φορέσουν ένα απλό άσπρο πουκάμισο (που θα φροντίσετε να προμηθευτείτε μόνοι σας), ένα τζιν μπλε παντελόνι, το φουλάρι του σχολείου και σκούρα παπούτσια. 
Επειδή κάποιοι γονείς έδωσαν προκαταβολή παρακαλούμε να φροντίσετε να την πάρετε πίσω, αφού πλέον το πουκάμισο θα πρέπει να το αγοράσετε μόνοι σας.

Επιπλέον θα πρέπει να δηλώσουν στο Δ/ντή του σχολείου αν τα παιδιά τους θα παρελάσουν ή όχι.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η κατασκευή του δρόμου της Εθνικής Αντιστάσεως στα Καρδαμίτσια .....

Μετά από διαμαρτυρία γονέα για τον κίνδυνο που διέτρεξε το παιδί του, αλλά και άλλοι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου κατά την ώρα αποχώρησής τους από το σχολείο, καθώς  αναγκάζονται να διασχίσουν τον δρόμο που είναι υπό κατασκευή  και δη η οδός Εθνικής Αντιστάσεως, επισκέφτηκα ως Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του παραπάνω σχολείου αμέσως τον κ. Βασίλειο Μασσαλά (αντιδήμαρχο υπεύθυνο τεχνικών έργων) και τον παρακάλεσα να μεριμνήσει σε συνεννόηση με τον εργολάβο για την ολιγόλεπτη διακοπή των εργασιών ή για την επίβλεψη από κάποιο εργάτη, ως προς την ασφαλή μετάβαση των μαθητών από την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. 

Ο κ. Μασσαλάς μου είπε ότι θα μιλήσει με τον εργολάβο για να δουν τι μπορούν να κάνουν.

Δυστυχώς οι μαρτυρίες γονέων λένε ότι δεν έχει γίνει καμία μέριμνα για την ασφάλεια των μικρών παιδιών που διασχίζουν τον δρόμο.

Αρχικά και πρωτίστως οι γονείς οφείλουν να μεριμνήσουν και να βρουν τρόπο για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους από και προς το σχολείο στο οποίο αυτά ανήκουν, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ως εργαζόμενοι γονείς δεν είναι δυνατόν όλοι να διακόπτουν την εργασία τους στις 13:15 για να μπορέσουν να συνοδεύσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους από την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη.

Τελικά στην χώρα που ζούμε πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να ασχοληθούμε επιτέλους με ένα σοβαρότατο θέμα όπως είναι η ασφάλεια των μικρών παιδιών;

Ελπίζω με τα λίγα αυτά λόγια να αφυπνίσω πριν είναι αργά το αίσθημα ευθύνης όλων όσων ασχολούνται αλλά και είναι αρμόδιοι για την γρήγορη και ασφαλή περάτωση κατασκευής του δρόμου αυτού.
Ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δ.Σ. Μαρμάρων 

Σκούρτης Δημήτριος