Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μια ακόμα δράση που μας δίδαξε κάτι ακόμα

Ολοκληρώθηκε σήμερα 20/10/2013 η δεύτερη δράση μας στο παράπλευρο οικόπεδο του σχολείου, που έχει παραχωρηθεί για χρήση στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρμάρων από τον Δήμο Ιωαννιτών.
Όπως έχει αναφερθεί και σε προγενέστερες ανακοινώσεις, η χρήση του οικοπέδου στοχεύει στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης από την πλευρά των μαθητών  αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Καρδαμιτσίων.
Για να γίνει ο χώρος αυτός προσβάσιμος και ικανός να υποδεχθεί δράσεις, όπως η δενδροφύτευση χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας.
Έτσι σήμερα, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου στα Καρδαμίτσια, η συμμετοχή γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και κατοίκων της περιοχής στον καθαρισμό του οικοπέδου, ήταν ικανοποιητική. Ήταν μια ιδιαίτερα χαρούμενη ενασχόληση, με τον καιρό σύμμαχό μας, η οποία δίδαξε τις αξίες του εθελοντισμού και συνέβαλε στην καλλιεργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, αφήνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες μια αίσθηση πληρότητας για την προσφορά αυτή. 
Είμαστε σίγουροι ότι πολλοί ακόμα ήθελαν να συμμετέχουν αλλά δεν μπορούσαν. Σας πληροφορούμε  ότι η δράση μας στο οικόπεδο αυτό δεν έχει τελειώσει και πολύ σύντομα θα σας καλέσουμε εκ νέου γιατί χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.
Ευχαριστούμε όλους όσους απάντησαν θετικά στο κάλεσμά μας και αισιοδοξούμε ότι ο αριθμός των εθελοντών θα έχει τάση αυξητική .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου